smarthus er kommet for å bli
(golero/istockphoto.com)

Den smarte boligen

I framtiden vil boligene våre være høyteknologiske enheter, og hjemmet et sted der både data og energi vil bli produsert, lagret og brukt. Men smarte hus finnes allerede. I den smarte boligen er hjemmet og familien knyttet sammen med både energisystemet og transportsystemet. Her kan du lese mer om flere av de smarte energitiltakene:

Søk

  • Søk

Det kan være energismart å lagre energien du produserer

Energilagring

Har du planer om å produsere egen strøm hjemme? Da kan det være energismart å også lagre energien du produserer lokalt, hjemme hos deg, fremfor å selge overskuddet til en strømleverandør.

ny måler

Ny strømmåler

I løpet av 2019 skal alle ha fått installert en ny strømmåler enten de vil det, eller ikke. Heldigvis får du også noen potensielle energismarte fordeler med på kjøpet. Du må bare huske å ta dem i bruk.

Susanne Nilsson "Sun flare"  www.flickr.com/photos/infomastern/34412581660

Solceller

Solceller gjør solskinn til elektrisitet. Med solceller kan du gjøre boligen din til et lite kraftverk, og ta betalt for å levere strøm på nettet.

(Foto: AzmanL/istockphoto.com)

Energistyring

Glemmer du å slå av lys og apparater? Lar du varmeovnene stå på i hele huset og døgnet rundt? La et energistyringssystem kan gjøre jobben for deg, så unngår du å bruke mer energi enn du faktisk trenger.