kald i vinter? få energiråd

Kald i vinter? Gir bergensere gratis energiråd!

Er du lei av høye strømregninger, men usikker på hvilke energitiltak du faktisk bør prioritere? Nå kan studenter ved Høgskulen på Vestlandet gi deg svarene du trenger!

Dette tilbudet er en del av prosjektet Energismart Bergen, som drives av Naturvernforbundet Hordaland og har fått støtte av klimaetaten i Bergen kommune. Her kan bergensere få gratis energirådgivning gitt av ingeniørstudenter ved Høgskulen på Vestlandet.

Sånn gjør vi det:

  1. Meld deg på!
  2. Få befaring av 2 studenter (i mars håper vi, men smittesituasjonen bestemmer)
  3. Motta en energirapport med forslag til energitiltak, besparelser og anbefalinger.

Bruk skjemaet under til å melde deg på!

 

Søk

  • Søk

Hus med skjerf

Tips til strømsparing

Nå er det mange som har lave temperaturer hjemme og skyhøye strømpriser. Bor du kanskje i et gammelt hus, og sliter med å holde temperaturen oppe uten å bruke for mye strøm? Her er noen tips til hva du kan gjøre.

Støtten til energitiltak fortsetter

Enova-støtte kuttes ikke i 2020 likevel

Enova skulle etter planen ha avsluttet tilskuddsordningen til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe og redusert i støtten til blant annet solceller. På grunn av koronasituasjonen opprettholder de støtteordningen slik de var ut 2020.

hus med skjerf

Regjeringen svikter byggsektoren

Regjeringens forslag til statsbudsjett vil verken bidra til å fase ut bruken av fyringsolje innen 2020, eller sette i gang den store dugnaden for energisparing vi trenger.