Energismarte produkter

Endelig lett å velge energismart!

Nå har vi gjort det enkelt for deg som skal investere i fornybar oppvarming å velge de mest energismarte produktene på markedet!

Fordi mellom 50 og 75 prosent av energiforbruket vårt hjemme går til oppvarming, har det mye å si både hvordan vi velger å varme opp husene våre, og hvilke produkter vi velger. Derfor har vi de siste månedene finkjemmet nettet på jakt etter de mest energieffektive oppvarmingsløsningene på det norske markedet.

Målet er å gjøre det lettere for deg å finne frem til, og velge en mest mulig effektiv oppvarmingsløsning.

Produktlistene og utvalgskriteriene er utarbeidet i samarbeid med 15 andre Europeiske land, og deretter tilpasset norske forhold. Arbeidet er finansiert av EU. Her finner du kriteriene våre.

Disse produktene har vi kartlagt:

Velger du energismarte oppvarmingsløsninger reduserer du energiforbruket og miljøbelastningen. I tillegg kan vi sammen vise produsentene at de fremover må lage både mer energismarte og miljøvennlige produkter.

 

Har du tips til produkter som burde vært med i oversikten? Send oss en epost! 

 

Søk

  • Søk

Hus med skjerf

Tips til strømsparing

Nå er det mange som har lave temperaturer hjemme og skyhøye strømpriser. Bor du kanskje i et gammelt hus, og sliter med å holde temperaturen oppe uten å bruke for mye strøm? Her er noen tips til hva du kan gjøre.

Støtten til energitiltak fortsetter

Enova-støtte kuttes ikke i 2020 likevel

Enova skulle etter planen ha avsluttet tilskuddsordningen til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe og redusert i støtten til blant annet solceller. På grunn av koronasituasjonen opprettholder de støtteordningen slik de var ut 2020.

hus med skjerf

Regjeringen svikter byggsektoren

Regjeringens forslag til statsbudsjett vil verken bidra til å fase ut bruken av fyringsolje innen 2020, eller sette i gang den store dugnaden for energisparing vi trenger.