energismart rehabilitering
(Foto: Westersoe/Istockphoto.com)

Energismart rehabilitering

Vi nordmenn er på verdenstoppen i oppussing. Likevel kan det virke som om vi bruker mest tid på interiør og kortiktige tiltak. Ikke de langsiktige tiltakene som vil gjøre både hjemmene og livene våre bedre og mer miljøvennlige. Her finner du tips til hvordan du kan gjøre boligen din mer energismart.

balansert ventilasjon

Balansert ventilasjon

Mange boliger har dårlig og tett luft. Planlegger du å etterisolere eller skifte vinduer bør du samtidig vurdere å installere balansert ventilasjon.

Rehabilitering
energirådgivning

Energirådgivning

Mange ganger er det vanskelig å vite hvilke energitiltak som bør prioriteres i akkurat din bolig, og med akkurat dine forutsetninger. Er du usikker? Da bør du få hjelp av en energirådgiver.

Rehabilitering
etterisoler gulvet

Etterisoler gulvet

Et dårlig isolert gulv er kaldt, og trekker ned komforten i boligen din. Ved å etterisolere gulvet stenger du kulda ute, og får gulv som er bedre å både gå og leke på.

Rehabilitering
etterisoler kjelleren

Etterisoler kjelleren

En usiolert, kald og rå kjeller kan være årsaken til kalde gulv og fuktproblemer. Planlegger du å innrede kjelleren din, bør du etterisolere først.

Rehabilitering
etterisoler taket

Etterisoler taket

Etterisolering av taket er et av de mest energismarte rehabiliteringstiltakene. Varm luft stiger. Etterisolerer du taket unngår du å fyre for kråkene.

Rehabilitering
lavernergivinduer

Velg lavenergivinduer

Vinduer står for en stor del av boligens varmetap. Med superisolerte vinduer holder du kulda ute mer enn dobbelt så effektivt enn eldre vinduer.

Rehabilitering
energiplan

Legg en slagplan!

Visjoner og selvrealisering er ikke bare for folk. Dette trenger boliger også. Legg en langsiktig plan for hvordan du vil at hjemmet ditt skal være om fem, ti og tjue år.

Rehabilitering