energismart rehabilitering
(Foto: Westersoe/Istockphoto.com)

Energismart oppussing

Vi nordmenn er på verdenstoppen i oppussing. Likevel kan det virke som om vi bruker mest tid på interiør og kortiktige tiltak. Ikke de langsiktige tiltakene som vil gjøre både hjemmene og livene våre bedre og mer miljøvennlige. Her finner du tips til hvordan du kan gjøre boligen din mer energismart.

balansert ventilasjon

Balansert ventilasjon

Mange boliger har dårlig og tett luft. Planlegger du å etterisolere eller skifte vinduer bør du samtidig vurdere å installere balansert ventilasjon.

Oppussing
energirådgivning

Energirådgivning

Mange ganger er det vanskelig å vite hvilke energitiltak som bør prioriteres i akkurat din bolig, og med akkurat dine forutsetninger. Er du usikker? Da bør du få hjelp av en energirådgiver.

Oppussing
Foto: Dirklaudio, Gocce D'Aqua flickr.com/photos/dirklaudio/8102596979/

Vannbåren varme

Ønsker du et fleksibelt, komfortabelt og fremtidsrettet varmesystem? Da er vannbåren varme ofte en forutsetning.

Oppussing
etterisoler gulvet

Etterisoler gulvet

Skal du legge nytt gulv bør du vurdere å etterisolere. Et dårlig isolert gulv er kaldt, og trekker ned komforten i boligen din. Ved å etterisolere gulvet stenger du kulda ute, og får gulv som er bedre å både gå og leke på.

Oppussing
etterisoler kjelleren

Etterisoler kjelleren

En usiolert, kald og rå kjeller kan være årsaken til både kalde gulv og fuktproblemer. Planlegger du å drenere eller innrede kjelleren din, bør du etterisolere.

Oppussing
Etterisoler veggene

Etterisoler veggene

Mye varme forsvinner gjennom utette og dårlig isolerte vegger. Etterisolering av veggene gir bedre komfort og lavere energiforbruk.

Oppussing
etterisoler taket

Etterisoler taket

Etterisolering av taket er et av de mest energismarte oppussingstiltakene. Varm luft stiger. Etterisolerer du taket unngår du å fyre for kråkene.

Oppussing
lavernergivinduer

Velg lavenergivinduer

Vinduer står for en stor del av boligens varmetap. Med superisolerte vinduer holder du kulda ute mer enn dobbelt så effektivt som eldre vinduer.

Oppussing
energiplan

Legg en slagplan!

Visjoner og selvrealisering er ikke bare for folk. Dette trenger boliger også. Legg en langsiktig plan for hvordan du vil at hjemmet ditt skal være om fem, ti og tjue år.

Oppussing